Elfvoudig mbo

over de (door)ontwikkeling van het mbo

by Max Hoefeijzers (red.)Marc Vermeulen (red.)
Contributors: Chiel ReniqueMarjolein ten HoonteMax HoefeijzersLeo van den HoekSaskia LaseurCyrille van BragtMarc van der MeerOnno-Hans NoteboomFerdinand van KampenCees BrouwerMarc VermeulenErica AalsmaHans CremerJoan NunnelyHans SchuitMartine HoefeijzersRob Knechten

Max Hoefeijzers en Marc Vermeulen hebben ter gelegenheid van hun afscheid van de Commissie Macrodoelmatigheid MBO, het idee opgevat, om samen met een aantal zeer bij het mbo betrokken mensen, geheel belangeloos, een bundel te maken met bruikbare ervaringen en inzichten, voor de (door)ontwikkeling van het mbo. De schrijvers zijn op heel verschillende wijze betrokken bij het mbo en bogen op ruime ervaring. Ze schrijven over verschillende aspecten, vanuit verschillende posities en zichtlijnen over de waarde en de toekomst van het mbo.


In deze tijd, die bol staat van veranderingen, worden hoge verwachtingen aan het mbo gesteld. Het is aan het mbo om die verwachtingen waar te maken. Maar dat is geen eenvoudige klus. Met de passie voor de student en met de betrokkenheid van het bedrijfsleven en de instellingen zal het mbo daarin slagen. Verbouwen met de winkel open, samen met partners, in dialoog, vormgeven aan werkende praktijken. De kwaliteit bewaken en innovaties doorvoeren. Een lerende sector zijn. Het is de hoop en de verwachting van de schrijvers dat deze bundel een bijdrage levert aan deze grote opgave.

Metadata

 • isbn
  978-94-037-1261-1
 • publisher
  Open Press Tilburg University
 • publisher place
  Tilburg, The Netherlands
 • rights holder
  Max Hoefeijzers & Marc Vermeulen
 • doi